bullë

Shqip

Bullë f.sh.vjet. -

  1. etnogr. Grua që zbukuronte e stoliste nusen e re kur martohej dhe e përcillte atë deri në shtëpinë e burrit.
  2. Grua myslimane.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.