bukëvale

Shqip

Bukëvale f.sh. -

  1. gjell. Bukë e thërrmuar, e përvëluar me ujë të valë, me vaj ose me gjalpë dhe e përzier zakonisht me djathë; gatesë me miell misri të përzier me djathë, që përvëlohet me gjalpë; valë, papare. Bukëvale me djathë të njomë. E ushqente me bukëvale.
  2. etnogr. Ëmbëlsirë me kulaç të thërrmuar në ujë të valë, me gjalpë dhe me sheqer, që bëhej zakonisht në ditët e para pas lindjes së fëmijës. Vajti me bukëvale.
  3. përd. mb. I butë e i shkrifët. Dhe (tokë) bukëvale.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.