bukës

Shqip

Bukës mb. - Që bën kokrra të rrumbullakëta e të mbushura; që ka shumë tul dhe bërthamë të vogël (për disa pemë). Kajsi (zerdeli, kumbull) bukëse. Ulli bukës.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.