buhavitje

Shqip

Buhavitje f.sh.bised. -

  1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve buhavit, buhavitem. Buhavitja e syve. Buhavitja e duarve (e këmbëve).
  2. E ënjtur, pjesë e ngritur dhe e fryrë; xhungë. I shformuar nga buhavitjet.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.