bufe

Shqip

Bufe f.sh. -

  1. Dollap, ka mbahen zakonisht qelqurinat, pjatat, pijet e disa ushqime të thata. Bufeja e kuzhinës.
  2. Raft i gjatë, ku mbahen pijet dhe ëmbëlsirat në një restorant, në një kafe etj.; lokal ku shiten pije të ndryshme, kafe, ëmbëlsira, meze etj. dhe ku njerëzit hanë e pinë zakonisht më këmbë.
  3. Pritje me pije, me meze të ftohta e me ëmbëlsira; tryeza e shtruar me këto të ngrëna e pije. Bufe e pasur. Bëri bufenë e fejesës.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.