buburit

Shqip

Buburit jokal. -

  1. Zien ngadalë me pak zjarr dhe bën një zhurmë të lehtë e të vijueshme. Buburit gjella.
  2. vet. veta III. Më zien diçka përbrenda, kam diçka të brendshme që më mundon e që do të shpërthejë. Më buburit zemërimi.
  3. Buron mbyturazi, del ujë pak e nga pak nga dheu.
  4. Lëshon një gjëmim të mbytur, uturin mbyturazi. Buburit deti (lumi).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.