brushmë

Shqip

Brushmë mb. -

  1. I athët, që ka shije pak si të thartë e pak si të hidhur (për verën dhe për disa pemë). Verë e brushme. Kumbull e brushme.
  2. fig. I ashpër, i vrazhdë, idhnak, i sertë (për njerëzit). Njeri i brushmë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.