brumosem

Shqip

Brumosem vetv. -

  1. vet. veta III. Zbutet duke u gatuar, bëhet si brumë; mbruhet.
  2. fig. Formoj karakterin dhe botëkuptimin tim, edukohem duke fituar bindje politike, ideologjike e morale të caktuara, kalitem në punë e në veprimtari shoqërore; formohem si njeri. U brumos me virtyte të larta.
  3. fig. vet. veta III. Përgatitet; forcohet, bëhet i pathyeshëm.
  4. Pës. e brumos.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.