brumos

Shqip

Folje

Brumos kal. -

  1. Gatuaj brumin për bukë etj., bëj brumë; mbruj. Brumos me duar.
  2. fig. Formoj karakterin dhe botëkuptimin e dikujt, e edukoj duke u kujdesur që të fitojë bindje politike, ideologjike e morale të caktuara, e kalit në punë e në veprimtari shoqërore; e formoj si njeri. Brumos rininë. Brumos me frymën revolucionare.
  3. fig. Përgatit, vë themelet e diçkaje; e forcoj, e bëj të pathyeshëm. Me gjakun e tyre brumosën demokracinë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.