brufullon

Shqip

Brufullon jokal. - Del me shumicë dhe menjëherë; gëlon, shpërthen. Brufullon bari (pambuku, jonxha). Brufullojnë zogjtë. Brufullojnë krimbat (mizat). Brufullon plaga shpërthen e nxjerr qelbin.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.