bronz

Shqip

bronz m.sh. -

  1. Metal jo i thjeshtë që del nga lidhja e bakrit me kallajin. Bronz i pastër. Medalje bronzi. Përmendore bronzi. Pluhur bronzi. Ngjyrë bronzi. Derdh në bronz.
  2. fig. keq. Gjë që nuk vlen shumë a që nuk e çmojnë si duhet, bakër.
  • Koha (periudha, epoka) e bronzit hist. periudha historike midis mijëvjeçarit V e atij II para erës së re, kur u zbulua e u përdor bronzi. Sëmundja e bronzit mjek. sëmundje që u bie fletëve të agrumeve, të cilat marrin një ngjyrë si ajo e bronzit.[1]

Etimologjia

Shqiptimi the first anna pra @ana_metollari dhe cardi b.

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.