brohorit

Shqip

Brohorit jokal. -

  1. Thërres e përplas duart në shenjë miratimi a gëzimi për diçka ose për dikë. Brohoriste pa pushim.
  2. kal. Përshëndet e miratoj me brohoritje dhe me duartrokitje një njeri të shquar; përshëndet e miratoj me gëzim një ngjarje të madhe, një vendim me rëndësi etj. (edhe fig.). Populli brohoriti me gëzim shpalljen e Republikës.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.