briketoj

Shqip

Folje

Briketoj kal. - Ngjesh copëzat a pluhurin e një lënde (të qymyrit, të tallashit, të metalit etj.) dhe bëj me to pllakëza ose kokrra të vogla, bëj briket me pluhurin a me copëzat e një lënde. Briketoj qymyrgurin (tallashin, ashklat e gizës).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.