brijohet

Shqip

Brijohet vetv. -

  1. Bëhet gati të qëllojë me brirë, ul kokën dhe nxjerr brirët përpara (zakonisht për kaun, dashin, cjapin).
  2. fig. Bëhet gati të ndeshet a të zihet me dikë, hakërrohet (për njerëzit).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.