brezare

Shqip

Emër

brezare f.sh. -

  1. Shtresë pllakash shkëmbore, që pret pjerrtas një kodër. Nxjerr gurë nga brezarja.
  2. Brez toke i gjatë e i sheshtë, që hapet në faqe të malit a të kodrës dhe që shërben për të mbjellë në të pemë e bimë të tjera. Brezaret e Vlorës. Mal me brezare. Hap brezare. Mbjell në brezare.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.