bretk

Shqip

Emër

bretk

I m.sh.zool.

  1. Mashkulli i bretkosës. Bretk moçali.
  • Lule bretku bot. zhabinë.


II m.vet.nj.anat. - shih kryqe, ~t.

  1. Më ra bretku u sëmura nga kryqet, më ranë kryqet nga një peshë e rëndë. Ngre bretkun fërkoj e ngre kryqet e sëmura.
  • I ra bretku (në punë) u lodh shumë, u këput nga një punë e rëndë dhe e gjatë. I kalli bretkun thjeshtligj. e la pas dore, s'çau më kokën për të, e braktisi. Ç’bretkun ke? thjeshtligj. ç'ke?; ç'dreqin ke?[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.