breshërimë

Shqip

Emër

breshërimë f.sh. -

  1. Breshër i hollë, breshnizë. Bie breshërimë.
  2. Breshër i madh, breshër që bie me vrull.
  3. shih breshëri,~a 2.
  4. shih brerimë,~a I 2.
  5. përd. mb. I shkoqur e kokrra-kokrra si breshër. Dhe (tokë) breshërimë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.