breshëri

Shqip

Emër

breshëri f.sh. -

  1. usht.shtëna të menjëhershme me armë automatike ose me shumë armë së bashku. Breshëri automatiku (mitralozi, pushkësh, armësh, topash, artilerie). Breshëri zjarri. Qitje me një breshëri. Me breshërinë e parë. Shtie (qëlloj) me breshëri. Përshëndet me breshëri.
  2. edhe fig. Shumicë, sasi e madhe dhe e pandërprerë, rrëke e vrullshme dhe e pandërprerë e diçkaje, breshër. Breshëri plumbash (gjylesh). Breshëri duartrokitjesh. Breshëri pyetjesh.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.