brerimë

Shqip

Emër

brerimë

I f.sh. -

  1. Shi që bie me rrëmbim, me pika të mëdha e të dendura, shi i madh. Bie brerimë.
  2. Zhurmë e njëjtë dhe e vijueshme e pikave të shiut kur bien në çati, në tokë etj.; zhurmë tjetër e ngjashme me këtë. Brerima e shiut.
  3. Të ftohtë i hidhur me shi e me erë, të ftohtë që të pret, thëllim. Brerima e dimrit.

II f.sh. - shkarëzimë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.