brendi

Shqip

Emër

brendi

I f.

  1. Përmbajtja e një vepre, e një shkrimi, e një letre etj.; përmbajtja e një pune a e një veprimtarie, thelbi i diçkaje. Brendia politike (ideologjike). Brendia e letrës. Brendia e romanit (e tregimit, e poemës). Brendia e mësimit (e edukimit).
  2. Përmbajtja, kuptimi i diçkaje, ajo që shprehet me një formë të caktuar. Brendia dhe forma. Brendia e fjalisë.
  3. shih brendësi,~a. Në brendi të vendit.

II em.

  1. Lloj pije alkoolike. Një shishe brendi.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.