bravë

Shqip

Emër

bravë f.sh. -

  1. Vegël e hekurt që ngulet në dyer, në dollapë, në sirtarë etj. dhe që shërben për t'i mbyllur me çelës. Bravë dere. Brava e dollapit (e sirtarit, e valixhes).
  2. krahin. Shuli i portës. I vuri bravën portës e mbylli me shul.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.