branë

Shqip

Emër

branë

I f.sh. -

  1. shih lesë,~a I 1. Branë e rëndë (e lehtë). Branë me thika. I heq (i shkoj) branën (tokës).
  2. Vegël në trajtë bige, me një peshë përsipër, që shërben për të mbajtur të tërhequra fijet, kur i endim dhe i mbledhim në shulësin e tezgjahut. Guri i branës.
  3. krahin. Ortek bore.

II ndajf.

  1. Zvarrë, rrëshqanthi. Branë për tokë. Osh e branë. Tërheq branë. Hiqej branë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.