brambullon

Shqip

Brambullon jokal. - Bën një zhurmë të mbytur e kërcet duke u djegur me vrull dhe me flakë të madhe (për zjarrin); bën një zhurmë të pandërprerë e kërcet duke rënë me forcë mbi çati (për shiun). Brambullonin flakët.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.