botues

Shqip

Botues

I m.sh. - Ai që shtyp e vë në qarkullim një vepër, një libër, një gazetë etj.; ndërmarrje që merret me botimin e librave. Botues librash. Botuesi i gazetës. Shënimi i botuesit.

II mb. - Që merret me përgatitjen për shtyp dhe me botimin e veprave të ndryshme; që ka të bëjë me botimin e librave. Shtëpia (ndërmarrja) botuese. Veprimtari botuese.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.