botoj

Shqip

Botoj kal. - Shtyp për ta përhapur një libër, një gazetë, një shkrim etj.; bëj të njohur botërisht një lajm, një shkrim, një vepër etj., duke e shtypur dhe duke e vënë në qarkullim; nxjerr. Botoj një artikull (një studim, një roman, një fjalor). Botoj një gazetë (një revistë). Botoj një fotografi. Botoj një dokument.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.