botanik

Shqip

Botanik mb. - Që ka të bëjë me botanikën, i botanikës; që lidhet me bimët dhe me studimin e tyre. Kopshti botanik kopsht ku janë mbjellë bimë të ndryshme për t'i njohur dhe për t'i studiuar. Studime botanike. Gjeografia botanike. Ekspeditë botanike.

  • Pjekje botanike bot. pjekje natyrore e farërave të bimëve.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.