botëkuptim

Shqip

Botëkuptim m.sh. - Tërësia e pikëpamjeve të njeriut për botën që e rrethon, sistemi i pikëpamjeve që ka njeriu për jetën, për natyrën dhe për shoqërinë; të kuptuarit e botës, të realitetit. Botëkuptim shkencor (filozofik, materialist, marksist-leninist, socialist, komunist, revolucionar, i shëndoshë). Botëkuptim idealist (borgjez, mikroborgjez, fetar). Botëkuptim i ri. Botëkuptim i ngushtë. Botëkuptime të huaja (të vjetra). Botëkuptimi i njeriut (i fshatarit). Formimi i botëkuptimit.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.