borzilok

Shqip

Borzilok m.sh.bot. - Bimë barishtore njëvjeçare, me lule të bardha, me gjethe të vogla e me erë të këndshme, që mbillet në saksi ose në oborret e shtëpive. Borzilok i egër bimë barishtore njëvjeçare me gjethe të rralla e me lule të kaltra, që rritet nëpër livadhe dhe që e hanë kafshët. Lule (gjethe) borziloku. Një degë (një tufë) borzilok. Era e borzilokut.

  • E bëri borzilok e pastroi mirë, e bëri dritë (dhomën, shtëpinë).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

==Sinonime==borzilok

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.