borgjezi

Shqip

Borgjezi f. - Klasa sunduese në shoqërinë kapitaliste, që zotëron veglat dhe mjetet kryesore të prodhimit shoqëror dhe që shfrytëzon punën me mëditje të punëtorëve, duke nxjerrë fitime nëpërmjet mbivlerës. Borgjezia imperialiste. Borgjezia ndërkombëtare. Borgjezia kombëtare (vendëse). Borgjezi industriale (tregtare, fshatare). Borgjezi e madhe (e mesmejnë mjete prodhimi dhe që nxjerrin të ardhura nga prona e puna e vet, duke shfrytëzuar pjesërisht punën me mëditje. Borgjezia e re revizioniste. Krerët e borgjezisë. Shtresat e borgjezisë. Kontradikta ndërmjet proletariatit dhe borgjezisë. Përmbysja e borgjezisë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.