bolloboçkë

Shqip

Bolloboçkë mb.krahin. -

  1. Që vjen i fryrë e i mbushur (zakonisht për frutat e disa pemëve dhe për disa perime); boçkë. Fik (arrë, shegë) bolloboçkë. Piperkë bolloboçkë. Vezë bolloboçkë.
  2. I mbushur në fytyrë; i shëndetshëm. Çupë bolloboçkë.
  3. Përd. em. f. sipas kuptimit 2 të mbiemrit (për vajzat).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

burrat edheut jan qu ne kam me luftu perni komb me shpetu

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.