bollgur

Shqip

Bollgur m. - Drithë (kryesisht grurë ose misër), që zakonisht zihet, pastaj thahet në diell e copëtohet dhe që gatuhet më shumë si pilaf; një lloj pilafi i gatuar me këtë drithë të copëtuar. Bollgur i trashë (i imët). Bollgur gruri (misri, elbi, tërshëre). Bollgur me gjalpë. Mish me bollgur.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.