bollësharde

Shqip

Emër

bollësharde f.sh.zool. -

  1. Gjarpër i gjatë rreth dy metra e gjysmë, me lëkurë të trashë, të përhime e lara-lara, që i ngjan bollës.
  2. mit. Qenie që përfytyrohet në përrallat popullore si një gjarpër i madh me shumë koka.
  3. fig. shar. Grua e egër dhe e keqe, grua që të ha shpirtin e të helmon jetën.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.