bojkotoj

Shqip

Bojkotoj kal. -

  1. Shpreh mospajtimin dhe kundërshtimin tim kundrejt qëllimeve politike, ekonomike etj. të organeve shtetërore, të një organizate ose të një pronari, duke ndërprerë lidhjet e marrëdhëniet dhe duke mos u shërbyer atyre (në vendet kapitaliste).
  2. Pengoj, së bashku me të tjerë, veprimtarinë politike, ekonomike, kulturore etj. të organizatave dhe të institucioneve borgjeze e reaksionare, duke mos marrë pjesë në aksionet e organizuara prej tyre (si në zgjedhje, në mbledhje, në takime e lojëra sportive etj.). Bojkotuan zgjedhjet. Bojkotoi mbledhjen. Bojkotojnë shkollat (mësimet, provimet).
  3. Përjashtoj dikë nga një shoqatë, nga një organizatë etj., duke e lënë të vetëm, pa asnjë lidhje me të tjerët; kundërshtoj të marr në dorëzim, të blej ose të përdor diçka (mallra etj.); i largohem, i shmangem krejt diçkaje. Bojkotoi mallrat.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.