bohasi

Shqip

Bohasi f.sh.vjet. - Pëlhurë e hollë dhe e ndritshme, zakonisht me ngjyrë të kuqe të ndezur, që përdorej për të bërë bohçe, çarçafë, për astar etj.; filli me të cilin punohej kjo pëlhurë. Bohasi e kuqe. Çarçaf (bohçe) bohasie.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.