bocë

Shqip

Bocë

I f.sh.shtypshkr. - Fletë e shtypur me një tekst libri, gazete etj., që shërben për provë dhe për të bërë ndreqjet e gabimeve të shtypit. Bocat e para (e dyta). Bocat e librit (e gazetës, e revistës). Boca në shtylla (në faqe).

II f.sh. - Enë prej qelqi për ujë, për verë etj., që zakonisht mbahet mbi tryezë; shishe e vogël. Bocë njëlitërshe (dylitërshe). Bocë me ujë (me verë). Bocë për bojë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.