bobole

Shqip

Bobole f.kryes.sh. -

  1. Kokrra misri të ziera e të fryra nga uji, që hahen zakonisht të ngrohta. Bobole me sheqer (me pekmez). Është fryrë si bobole.
  2. Kokrra fasuleje, bathe, gruri etj., të paziera mirë dhe të fryra nga uji. Bobole bathësh. Bobole pa lëng. U bënë bobole.
  3. Makarona të shkurtra e të fryra, rryla.
  4. fig. Grua e shkurtër e topolake.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.