bobinë

Shqip

Bobinë f.sh. -

  1. tek. Masur a gyp i shkurtër, zakonisht me buzë të ngritura, në të cilin mbështillet një fill, një tel, një shirit etj.; sasia e fillit, e telit, e shiritit, e letrës etj. që është mbështjellë në këtë masur. Bobinë druri (metalike, plastike, kartoni). Bobinë filmi. Mbështjell (mbledh) në bobina. U regjistrua në dy bobina (një fjalim, një pjesë muzikore etj.).
  2. elektr. Gyp i shkurtër, i mbështjellë me tel të izoluar, që përdoret në pajisjet elektrike dhe në radioteknikë. Bobinat e radios. Bobinë rryme. Bobinë tokëzimi.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.