bluzë

Shqip

Bluzë f.sh. -

  1. Veshje e sipërme e hollë që arrin deri në brez, zakonisht me grykë të mbyllur kur është e thurur dhe e hapur kur është prej basme etj. Bluzë e mbyllur (e hapur). Bluzë leshi (pambuku, mëndafshi). Bluzë grash. Bluzë fëmijësh. Bluzë marinari. Bluzë tutash. Bluzë sporti. Vesh (heq) bluzën.
  2. Veshje e gjatë pune, që mbahet përsipër rrobave të tjera për t'i mbrojtur. Bluzat e bardha. Bluza e mjekut.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.