blertë

Shqip

Mbiemër

blertë mb.

  1. Që ka ngjyrën e barit dhe të gjetheve të njoma, i gjelbër. Bar i blertë. Gjethe e blertë. Fushë e blertë. Ngjyrë e blertë.
  • Hardhja e blertë zool. zhapiu.[1]

Etimologjia

blert

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.