blegtori

Shqip

Blegtori f. -

  1. Degë e ekonomisë bujqësore, që merret me rritjen e mbarështimin e bagëtisë; tërësia e dijeve dhe përvoja për rritjen dhe për përmirësimin e bagëtisë së imët e të trashë. Blegtori e përparuar. Bujqësi e blegtori. Brigada e blegtorisë. Sektori i blegtorisë. Zhvillimi i blegtorisë.
  2. përmb. shih bagëti,~a I. Blegtori e imët. Kullotë për blegtori.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.