bizele

Shqip

Emër

bizele f.sh. -

  1. bot. Bimë kacavarëse njëvjeçare, me lule të bardha ose ngjyrë trëndafili, që bën bishtaja me kokrra të blerta; bishtajat dhe kokrrat e kësaj bime, që përdoren për ushqim. Bizele pranverore. Bizele të njoma (të thata). Krimbi i bizeles. Mish (supë) me bizele.
  2. përd. mb. Që ka ngjyrë të blertë të çelur. Ngjyrë bizele. Këmishë (stof) bizele.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.