bitum

Shqip

Bitum m.sh.min. - Lëndë minerale me ngjyrë të errët a të zezë, në gjendje veshtullore ose të ngurtë, me prejardhje nga hidrokarburet e vajgurit, që nxirret nga toka dhe që përdoret për të shtruar rrugët etj,; serë. Bitum natyror. Bitum i pastër (i lëngshëm, i holluar). Bitum nafte. Pllakë bitumi. Fuçi bitumi. Minierë bitumi. Industria e bitumit. Shtroj me bitum.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.