biskonjë

Shqip

Biskonjë f.sh. -

  1. Degë e hollë, e gjatë dhe e drejtë; bisk i ri. Lëshoi biskonjë. Preu një biskonjë. E ka shtatin si biskonjë.
  2. fig. Vajzë a grua me shtat të gjatë e të drejtë, vajzë a grua shtathedhur.
  3. përd. mb. I hollë, i gjatë e i drejtë si një bisk. Grua biskonjë. Vetull biskonjë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.