bisk

Shqip

Bisk m.sh. -

  1. Degë e njomë, e hollë dhe e drejtë, filiz; kërcelli i hollë i bimës, që sapo mbin. Bisk i njomë (i ri). Bisku i lules. Bisk hardhie (ulliri). Nxjerr bisk. E ka trupin si bisk.
  2. Vijë uji e vogël dhe e hollë; curril i hollë uji, gjaku etj. Bisk uji (gjaku).
  3. Gërshet i hollë flokësh; një filli gërshetit. Bisqe të zinj.
  4. Lloj qëndisjeje me dorë, në të cilën tegeli bëhet i drejtë dhe pa ndërprerje.
  5. përd. mb. I hollë i drejtë e i gjatë; i hajthëm. I ka vetullat bisk. U bë bisk.
  6. përd. ndajf. Si fill i drejtë e pa ndërprerje. I doli gjaku bisk.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.