bishtdungë

Shqip

Bishtdungë

I f.sh.bot. - Bimë barishtore njëvjeçare, me kërcell si të grurit e me gjethe të holla, me tufën e farës të gjatë dhe me fije të dendura e të buta, që rritet nëpër livadhe me lagështi.

II mb. - Që ka në fund të bishtit një tufë të madhe me lesh ose me pupla. Ka (buall) bishtdungë. Dele bishtdungë. Pulë bisht dungë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.