bishtdhelpër

Shqip

Bishtdhelpër f.bot. -

  1. Bimë barishtore njëvjeçare, me gjethe të gjata me push nga sipër dhe me gjemba anash, që bën lule të blerta ose ngjyrë vjollce të mbyllët.
  2. Lloj rrushi i bardhë e kokërrgjatë, që e bën vilen gjatoshe si bisht dhelpre.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.