bisbiq

Shqip

Bisbiq

Im.sh.gjell. - Kulaç që bëhet me miell misri të situr hollë, me qumësht dhe me gjalpë.

II m.sh. -

  1. Bagëti (dele ose dash) që e ka trupin të imët e të dobët dhe që zakonisht nuk është e shtruar e ndahet nga tufa.
  2. keq. Njeri zakonisht me trup të vogël a të hequr, por shumë i lëvizshëm; llafazan e ngatërrestar; mistrec.
  3. përd. mb. sipas kuptimeve të emrit. Dele bisbiqe. Fëmijë bisbiq.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.