birrë

Shqip

Birrë f.sh. - Pije alkoolike e butë, që bëhet zakonisht nga elbi i tharbëtuar dhe nga sumbullarja; një masë e caktuar e kësaj pijeje (një gotë, një shishe). Birrë e ftohtë. Birrë e zezë. Birrë fuçie. Shishe (gotë) birre. Tharm (maja) birre. Fabrika e birrës. Një krikëll (një gotë, një shishe) birrë. Porositën dy birra.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.