bio

Shqip

Bio- fjalëform.libr. -

  1. Pjesa e parë e disa termave të përbërë, që tregon lidhjen me jetën dhe me proceset jetësore; p.sh. biofizikë, biokimi, biosferë, bioterapi, bioenergjetikë, biogjenezë etj.
  2. Pjesa e parë e disa termave të përbërë, që i përgjigjet kuptimit të fjalës biologjik; p.sh. biopreparat, biofiltër, biokatalizator etj.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.