bilan

Shqip

Bilan m.sh.krahin. -

  1. Rrip që shkon nëpër kraharor të kalit dhe lidhet me frerin. Bilani i kalit.
  2. Varg a gjerdan me para prej metali, që vënë gratë në [[gjoks] ose në kokë për zbukurim. Kapuç me bilan. Stolisur me bilan. Vinte bilan.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.